sâmbătă, 15 martie 2014

sdgsafgsafg HVUFYC

După 13 ani de cercetări intense, oamenii de ştiinţă au stabilit că acest pre-umanoid păros, înalt de abia 1 metru, a trăit într-adevăr în urmă cu 3 milioane de ani, aproximativ în acelaşi moment cu Lucy, celebra sa “verişoară” etiopiană, al cărei schelet a fost descoperit în 1974.
Altfel spus, Little Foot este cu aproape 1 milion de ani mai bătrân decât susţinea o echipă concurentă de arheologi (2,2 milioane de ani). Şi, la fel ca Lucy şi ceilalţi australopiteci din Africa de Est, el ar putea fi foarte bine unul dintre strămoşii primilor oameni, Homo habilis.
“Întreaga miză este aici. Homo habilis a apărut în urmă cu aproximativ 2,5 milioane de ani. Dacă Little Foot are 2,2 milioane ani, în niciun caz el nu poate fi strămoşul nostru, deoarece Homo habilis exista deja în epocă”, a explicat Laurent Bruxelles, specialist în arheologia rocilor şi peisajelor.
“Până astăzi, unii spuneau: «Africa de sud, e mult prea tânără»” pentru a fi dat naştere primilor oameni. Cu o datare de 3 milioane de ani, “Little Foot şi Africa de Sud, în general, au reintrat în cursă”, a precizat acelaşi Laurent Bruxelles, cercetător la Institut national de recherches archéologiques préventives (INRAP), coordonatorul acestui studiu apărut vineri în publicaţia Journal of Human Evolution.
Agil atât pe sol, cât şi în arbori, Little Foot a avut parte de un accident mortal, după ce a căzut de la o înălţime de 20 de metri pe fundul unei prăpăstii din Sterkfontein, în apropiere de Johannesburg. Aceasta este o zonă ce abundă în peşteri şi fosile pre-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu